maanantaina, tammikuuta 12, 2009

Vähän vielä Gaelia..

Nyt kun pääsin eilen vauhtiin Gael Garcian suhteen, niin oli pakko käydä vuokraamassa tänään sen varmasti yksi suosituimmista elokuvista, 2001 ilmestynyt Y Tu Mamá Tambien (Ja Äitiäs Kans...?), jossa loistaa myös Diego Luna ja espanjalaistar Maribel Verdú. Miekkoset ovat leffassa ihan nuoria poikia, mutta näyttelevät taitavasti todella rankoista asioista.


Pidin leffasta paljon sen rajuudesta huolimatta. Se ei ehkä sovellu ihan lapsille, mutta kyllä tämän ikäisenä sen kestää jo hyvin katsoa.. Gael Garcia on taas mielettömän ihana ja Diego Lunakin parempi (=komeampi), kuin eilisessä fudisleffassa. Espanjalaisen naisen ulkomuoto ärsytti suunnattomasti. Hyvä näyttelijä ja hauska Espanjan aksentti, mutta jotenkin tyhmä rooli ja epäaito vartalo ärsyttivät.

Parasta leffassa oli se, että siinä näytettiin Mexicoa erittäin todellisena, niinkuin se oikeastikin on. Maisemat, ihmiset, autot, kaupungit, tapahtumat yms. Ei välttämättä kaikki nuoret käytä huumeita ja sekoile ympäriinsä, mutta tässähän kuvattiin vain kahden nuorukaisen villiä elämänvaihetta, joka on täynnä kokeiluja ja tyhmyyksiä.
Maisemat olivat juuri niin karuja ja upeita, kuin ne ovatkin. Rantakohtauksissa nousi karvat pystyyn. Tiedän, että tämä maa on täynnä niitä upeita, autioita rantoja, joilla kukaan ei asu, eivätkä ne ole täynnä hotelleja ja turisteja. Sellaiselle kun vaan pääsisi.. Ehkä vielä joskus :)



Elokuva on saatavissa myös Suomessa, ja suosittelen ehdottomasti sen katsomista. Tämänkin aion ostaa, jos vain jostain saan sen käsiini ! Tiedän, että tulen ikävöimään tätä kieltä niin paljon, varsinkin tätä mexicolaista tyyliä puhua. En kovinkaan siitä Espanjan espanjasta innostu. Tämä on paljon kivempaa omaan korvaani ! :)

Ei kommentteja: