maanantaina, tammikuuta 05, 2009

Auringon palvontaa Mexiconlahdella.

Nyt on siis vuosi 2009.. Aika jännää, hetki menee taas ennenkun siihen tottuu. Ennen sitä pitää muutaman kerran kirjottaa päivämäärä väärin.. :)

Vuoden toisena päivänä lähdimme aamulla aikaisin ajamaan kohti Veracruz-nimistä osavaltiota Mexicon Itä-rannikolle, Mexicon lahdelle. Osavaltion tärkein kaupunki on myös nimeltänsä Veracruz. Sinne matka kesti Pachucasta reilu viisi tuntia.
Ajomatka ei tuntunut yhtään niin pitkältä, sillä maisemat ovat upeita joka puolella. Näin jopa muutaman tulivuoren.
kuvassa pilkistää Mexicon yksi korkeimmista, ellei jopa korkein, nimeltä Popocatepetl.


Kaunis satamakaupunki lumosi minut täysin ! Ilmasto on täydellinen, hiukan trooppisen kostea ja lämmin, kesällä suorastaan kuuma ! Taas kerran mietin, että miksi, oi miksi itse asun kylmimmällä alueella, mitä koko maasta löytyy :( No, ei voi mitään, onneksi pääsee aina välillä vierailemaan muualla nauttimassa lämmöstä ja merestä.


Myös kauniissa keskustassa kävin käppäilemässä illalla. Siellä oli juuri meneillään viikottaiset tanssit.. Yllätyin hiukan, sillä koko aukio oli täynnä tanssivia pariskuntia, lähinnä mummeleita ja papparaisia. Varmasti heidän viikon kokokohtansa ! Suloista :)


Host-siskoni paras ystävä asuu kyseisessä paikassa. Tania siis vietti kaiken aikansa hänen kanssaan. Itse makasin auringossa minkä kerkesin ja yritin epätoivoisesti ruskettua. Kai sitä väriä tarttuikin jopa pikkusen. Ai että rakastan aurinkoa <3
Näkymä hotellin respasta oli kaunis. Asuimme aivan merenrannassa tuollaisessa punakattoisessaa pikku-talossa.


Kävimme tutustumassa myös eräseen vanhaan linnakkeeseen, jota on joskus satoja vuosia sitten käytetty vankilana.



Psst ! Tuo seuraavan kuvan punatoppinen, pitkä heebo olen minä :D


Tiesittekö muuten, että Mexico on viimeinen maa, jossa valmistetaan yhä kuplavolkkareita ? Kyllä. Ja aina kun näkee keltaisen kuplan ensimmäisenä, täytyy sanoa "Bocho amarillo" ja saa lyödä muita. Hauskaa ! Tai sitten ei... Kädet alkaa nimittäin olla vähän mustelmilla, host-siskoni on ihan hai bongailemaan niitä. Ja myös lyö kovaa...


Kaksi yötä ja kolme päivää oli aivan liian lyhyt aika. Olisin voinut jäädä asumaan kyseiseen kaupunkiin ihan pelkän auringon ja lämmön takia. Ehdin myös vähän shoppailemaan, mutta niistä vaatteista sitten postauksensa erikseen, en jaksa niitä tähän alkaa änkemään.

2 kommenttia:

Lili kirjoitti...

Vitsi et kuulostaa ihanalta reissulta <3

Sandra kirjoitti...

No oli kyllä kivaa ! Muutama lisäpäivä olisi kelvannut mainiosti.
Nyt odottelen taas kuumeisesti, että pääsis johonkin paistattelemaan. :)