sunnuntaina, tammikuuta 04, 2009

Paluu vuodelle 2008 vol.3/Vuoden vaihde !

Nyt sitten viimeisen kerran vuotta 2008.

Vuoden viimeisenä päivänä nukuin aamulla pitkään. Sen jälkeen lähdin kampaajalle. Hiukseni alkoivat olla sellaisessa kunnossa, että niille oli pakko tehdä jotain. Matkalla kävellessäni kyseiseen paikkaan päätin, että värjään tummaksi. Taas kerran.
Jos kampaajani, tiptoesin Saara, lukee tämän, hän varmasti ajattelee "mitäs mä sanoin" tai muuta vastaavaa. On nimittäin todettu, että kyllästyn samaan hiusväriin todella nopeasti ja vaihtelen tummasta vaaleaan liian usein.. Juuri ennen tänne lähtöäni värjäsin nimittäin lähes mustasta vaaleaksi ja nyt alle 6kk myöhemmin olen taas brunette. Ja hiukset tykkää.. Tai sitten ei. Nyt kyllä päätin, etten ihan heti ala taas vaalentamaan, sillä raukkaparat-hiukseni eivät todellakaan kestä tällaista vaihtelutahtia ! Uskon siis vihdoin Saaraa (ja omaa järkeäni) ja pysyttelen mahdollisimman kauan tässä kyseisessä värissä.

Olen siis ollut tummahiuksinen jo monet kerrat, mutta täällä ihmiset reagoivat muutokseen todella vahvasti ja sanoivat, että näytän aivan eri ihmiseltä. Suomessa kaikki ovatkin varmaan sitten tottuneet, että vaihdan blondista brunetiksi usein, enkä siksi aiheuta mitään suurempaa järkytystä. Huomaa myös, että viehätykseni täällä oli selvästi siinä vaaleassa tukassa ja hyvä niin ! Kaduilla autoista ei ainakaan enään ihan yhtä paljon huudella, vaikka näytän kuulema yhtä "blondilta" näiden mielestä.. Pyh, sanon minä !

Illemmalla Saksalainen ystäväni, Claudio ja hänen kaksoisveljensä tulivat moikkaamaan minua ja perhettäni. Host-äitini on aivan rakastunut Claudioon ja nytkun hänen veljensäkin oli vierailemassa, niin ilo oli kahta kauheampi !
Kieltämättä nämä pojat ovat kyllä aika huvittava näky. Pelkästään Claudio kääntää päitä kadulla kävellessään, sillä poika on yli 190cm pitkä ja vaalea. Tässä maassa kun kaikki ovat lyhyitä ja tummia. Sitten kun viereen lisätään vielä toinen täsmälleen samannäköinen pitkä ja vaalea juippi, niin kyllä katkeaa mexicaanoilta niskat niitä pällistellessä. Tai vähintään ne ajavat kolarin autolla ajaessaan, kun unohtavat, mihin pitikään keskittyä.. Hahhah !

Claudio, bruneminä ja Beni.



Mexicossa on tapana viettää uusi vuosi perheen kesken. Tarkoituksena oli mennä illalliselle host-isäni perheen kanssa, joista kaikki asuvat täällä Pachucassa. Ketään heistä en ollut ennen tavannut. Kymmenen aikaan illalla lähdimme sitten isäni vanhempien luokse. He asuvat aivan Pachucan keskustassa. Yllätyin hiukan, sillä paikalla oli lähes 40 ihmistä. Olin olettanut jotain rauhallista perheillallista, mutta mutta.. No perheillallinenhan se oli, mutta kun perheeseen kuuluu Äiti, isä, heidän 8 lastaan ja heidän lapsensa ja ehkä vielä muutama neljännenkin sukupolven edustaja, niin illallisesta ei ole tulossa kovinkaan rauhallinen. Todella hauskaa oli ! Söimme, joimme ja avasimme lahjoja ! Ja kyllä, tällä perheellä on tapana antaa lahjoja myös uutena vuotena. Tarkoitus oli, että kaikki tuovat yhden lahjan ja sitten ne sekoitetaan erään pelin avulla ja lopulta ei tiedä, kuka minkäkin lahjan saa. Itse sain ihania tuoksukynttilöitä !


Vuoden vaihde oli siis todella erilainen, kuin mihin olen muutamina viimevuosina tottunut. Pitkään aikaan en ole kyseisenä iltana perheeni kanssa ollut, mutta maassa maan tavalla ja hauskaahan se oli :)

4 kommenttia:

Carla kirjoitti...

hej santses, i like your new hair ! haha yritän päästä tähän bloggailuun mukaan :D bisous , cuidate !

Sandra kirjoitti...

Carlisitaa hello !
Tähän koukuttuu todella nopeesti, et varo vaan ;) Ja kiitokset kaunokainen !! besos sinneki !

Saara kirjoitti...

Voi beibe, mä luotan siihen porottavaan aurinkoon, joka vaalentaa sen tukan alta aikayksikön ;)

Sandra kirjoitti...

Saara: Mä oon tällaisella alueella jossa porottavaa aurinkoa ei juurikaan näe.. Joten ehkä tää ei iiihan niin nopsaa vaalene.. Tai ei sitä tiedä, mut mä ainaki elän toivossa ! :D Ja itse olet beibe ! hali