maanantaina, tammikuuta 26, 2009

Mä tykkään näistä.

Minulta toivottiin postausta lempipaikoistani Suomessa. Rupesin niitä miettimään ja huomasin, että suurin osa niistä sijoittuu Helsinkiin tai muuten pääkaupunkiseudulle. On niitä muutama kuitenkin muuallakin. Näistä pakoista siis tykkään erityisesti.

Niinkuin jo aikaisemmin aakkosissani mainitsin, Kittilässä sijaitseva Levi on mielestäni yksi Suomen ykköspaikoista. Se on yksi suurimmista (ellei jopa suurin?) laskettelukeskuksista, eli jos viihtyy suksien tai laudan kanssa (tai after skissä..) Levi on loistomesta ! Rinteitä on riittävästi ja ne ovat jopa ihan hyvän kokoisia, mökkejä ja hotelleja on paljon, joten ihmisiäkin löytyy. Levillä on aina hyvä fiilis. Sinne pääsee rentoutumaan, bilettämään, perhelomalle, ihan mitä vaan. Suosittelen paikkaa lämpimästi kaikille ! Itse haluan Leville taas heti ensi talvena, jos siihen on vain mahdollisuus.


Jos Levi on lemppari talvipaikkani niin kesähengailuun valitsen Vierumäen urheiluopiston. Isovanhempani omistavat yhden Vierumäen ensimmäisitä mökeistä, joka on todella tunnelmallinen ja suloinen hirsimökki. Rakastan myös Heinolan läheisyydessä sijaitsevan urheiluopiston tunnelmaa. Himourheilijalle löytyy vaikka mitä puuhaa, ja sitten taas tällaisille löhöilijöille kaikkea muuta mukavaa. Itse en kauheasti esimerkiksi golfista innostu, mutta tennistä käyn välillä pelailemassa ja pitkillä kävelyillä, sillä luontokin on siellä todella kaunista. Alueelta löytyy myös pari järveä, joissa uiminen on välttämätöntä. Vesi on raikasta, puhdasta ja lämmintä. Tapanamme on ollut, että vietämme heinäkuussa viikon tai kaksi sukulaisten kanssa Vierulla. Ensi kesänä taas. <3 Tulipa juuri mieleen, että on siellä muutama joulukin vietetty. Silloin jos haluu järveen mennä, niin avanto löytyy..


On noita kaukaisempia paikkoja varmasti lisääkin, mutta tuossa nyt kaksi ihan ehdotonta ykköstä. Sitten näitä pääkaupunkiseudun helmiä tulikin mieleen todella paljon. Ihan ensimmäiseksi Esplanadin puisto eli Espa. Se on ihana kesällä, kun ihmiset nauttivat auringosta puiston penkeillä tai pinkinalustoillaan nurmikolla jätskiä syöden. Espan läheisyydestä löytyy myös kivoja ravintoloita ja kahviloita.


Kahviloista puheen ollen, haluan esitellä teille niistäkin kaksi Stadin lemppariani. Ihan ensimmäiseksi kaikkien tuntema Café Java, joka sijaitsee keskustassa, Lasipalatsissa. Sieltä saa hyviä kahveja, smoothieita, leipiä, leivonnaisia ja ihania salaatteja.


Tykkään istuskella Javan yläkerrassa ja katsella ikkunoista ulkona kulkevia ihmisiä. Tätä ihmisten tuijottelua harrastan paljon New Yorkissa käydessäni. Siellä on hyvä mennä istumaan johonkin kahvilaan ja katsella, kun kadulla kulkee kaiken maailman kansaa. Java on kuitenkin hyvä suomalainen vaihtoehto tämän toiminnan harjoittamiselle.


Toinen lempparikahvilani on kouluni lähellä sijaitseva, hiukan syrjäinen Espresso Edge. Olen istunut paikassa monet kerrat ja huomannut, että siellä käy paljon vakiasiakkaita. Paikkaan ei ehkä vahingossa eksy (tai sitten juuri vain vahingossa?), mutta sillä on selvästi oma kannattajaryhmänsä. Luomu- ja reilun kaupan-tuotteista valmistetut ateriat, kahvit ja muut herkut saavat masun täyteen ja hyvän mielen. Kannatan ehdottomasti täällä käyntiä, joten suunnatkaa kaikki Liisankatu 29:ään ! Hinnatkin taitavat olla hiukan alhaisemmat, kuin keskustan paikoissa.


Perheelläni (tai siis isälläni) on vene, jolla päräytämme vähintään kerran kesässä Pihlajasaareen. Saaresta onkin tullut yksi lempipaikoistani. Ranta on mukava, paikka kaunis ja siellä on kiva viettää kesäpäivää vaikka ihan vain perheen kesken.


Myös Pihliksen ravintola (Ravintola Pihlajasaari) on kiva. Sieltä saa maukasta kotiruokaa (esim. Lohikeitto on niin namia !) ja rannan läheisyydessä olevalla aurinkoisella terassilla jaksaa istuskella kauemminkin.


En ole mikään armoton kirpputoreilla juoksija, mutta Hietsun kirppiksestä tykkään paljon. Minulle kirpputori on miellyttävä kokemus useinmiten vain, jos se on ulkoilmakirppari. Siksi tämäkin ihastuttaa. En ole ollut koskaan paikassa myymässä, mutta kiertelemässä ja pällistelemässä käyn aina monta kertaa kesässä. Meren läheisyys ja iloinen marrkinameininki saavat suun hymyyn. Myös kauppahalli on aina kiva kurkata ja läheisyydestä löytyy hyviä ruokapaikkojakin. Löydän näitä ravintoloita ja kahviloita näköjään ihan mistä tahansa.. No, syöminen on tärkeää !


Sitten pakko vielä laittaa tänne ihan yleisesti, että ehdottomasti yksi Suomen lempipaikoistani on Tapiolan keskus Espoossa, kotikaupungissani. Muutimme Helsingin Munkkivuoresta Tapiolaan ollessani neljä, ja yhä edelleen siellä viihdyn hyvin. Olen siis kasvanut ja elänyt koko lapsuuteni ja nuoruuteni siellä. Turvallinen, helppo ja mukava paikka. Myös kouluni olen Tapiolan keskustassa tai sen läheisyydessä käynyt, kunnes menin helsinkiläiseen lukioon. Silti Tapiolassa tuli aina hengailtua paljon, vaikka nähtävää ei olekaan huimasti. Ja jos nyt pitää joka kohtaan lisätä joku paikka, josta saa jotain mahan täytettä, niin susittelen Sampokujalla olevaa Kaisan Kaféta. Aivan superhyviä ja megasuuria pullia, leivonnaisia, kakkuja yms. Ja halpaan hintaan. Paikka ei ehkä ole kahviloiden missikisojen finaalijoukossa, mutta älä anna ulkonäön hämätä, vaan maista vaikka yksi korvapuusti !



Tulipas pitkä postaus, mutta eikös ole ihan positiivista, että noita mielestäni ihania paikkoja löytyi niin paljon ? Jos jatkan blogausta vielä Suomeen palattuani, lupaan tehdä samallaisen kollaasin Mexicon lempilugaareista. Sekään postaus ei varmasti tule jäämään kovinkaan lyhyeksi. Upeaa huomata, että kahdesta aivan täysin erilaisesta maasta löytyy niin paljon mahtavia juttuja ja ihania paikkoja.

Pidättekö Te Lukijat näistä kyseisistä lempipaikoistani ? Mitkä niistä ovat tuttuja ja mitkä taas eivät ? Entäs mitä lisäisitte ja mitä poistaisitte listasta ?

Ps. Kahden kuukauden lomailun jälkeen jouduin tänään raahautumaan kouluun. Arvatkaa vaan, olinko zombie, kun piti 6.30 herätä ja olla seitsemän jälkeen jo koululla ! Huihai. Noh, kyllä tämä tästä varmasti taas kohta rutinoituu ja aamut alkavat tuntumaan edes hiukan normaalimmilta. Sitten voin yrittää saada aikaan sen toivotun Sandran arkipäivä-postauksen kuvien kera. :)

6 kommenttia:

Ella kirjoitti...

Apua, onneksi minä en ole vielä nähnyt yhdenkään jätkän tulevan syödyksi Espan puistossa ;)

Sandra kirjoitti...

Niinno, voishan niinkin käydä..
Tän siitä saa, ku kirjottaa liian väsyneenä, eikä keskity. T. Melkovarmasti vakavan lukihäirön omistava..

ja kiitos :D olenpas urpo.

Anonyymi kirjoitti...

Vähän askarrutttaa kun yksi paikka jäi mainitsematta...sellainen kun Ruskeasuo ja Kirin ihana kämppä? ; ) siellä on kivaa löhöillä ja läskitellä ja muuten vaan hengailla :D heheh puss

Sandra kirjoitti...

No mut ei mulla oo omaakaan kotia eikä kenenkään muunkaan, esim shövään ja niissäki hengailen, läskistelen ja löhöilen aika paljon ! noita paikkoja löytyis vielä vähintää sata lisää, mut ei nyt jaksais rupee latelee enempää :)

Beanna kirjoitti...

Hei, kiva tämä lempipaikat postaus!
Voisin tehdä itsekin jossain vaiheessa samanlaisen. Itse en ole asunut Tapiolassa, mutta olen asunut monta vuotta ihan lähellä ja Tapiolalla on siksi mullekin tunnearvoa. Nyt olen työharjoittelussa ihan Tapiolan keskustan lähellä ja koitan käydä siellä aina ostoksilla, vaikka asunkin suuren kauppakeskuksen lähellä :) Eilen kävin Stockalla hiplailemassa suklaan ruskeaa Longchamp Roseau crocoa, nam!! :D

Sandra kirjoitti...

Juu, Tapiola on kiva, ja vaikka se ei olekaan mikään Espoon keskus (hyi se oikea keksus on kamala), niin se on kuitenkin semmoinen ydin, josta löytää lähes kaiken tarvitsemansa :)