sunnuntaina, maaliskuuta 29, 2009

Teotihuacán.

Viikonlopun tapahtumien toinen osa tulee tässä näin nyt.
Lähdimme lauantaina yhdeksältä ajamaan Teotihuacán-nimistä paikkaa kohti, jossa meillä oli luvassa tapaaminen muiden vaihto-oppilaiden kanssa. Siellä sijaitsevat yhdet Mexicon kuuluisimmista pyramideista, jotka ovat mexicolaisten intiaanien rakentamia ja satoja vuosia vanhoja. Vaikka ne ovatkin nimeltään myös pyramideja, eivät ne muistuta niitä Egyptin versioita, vaan ovat tällaisia:


Kiipesimme korkeimman pyramidin huipulle. Minulle sanottiin, että portaita olisi lähelle 500, mutten ole asiasta kyllä mitenkään varma, että pitääkö paikkaansa. Paljon niitä kuitenkin oli. Ylös päästyämme istuimme hetken ja ihastelimme maisemaa. Paikka on aika vaikuttava.



Saimme päivän naurut, kun näimme tämän tytön ja hänen isänsä kiipeävän portaita ylös. Tyttö näytti todella tympääntyneeltä ja siltä, ette häntä voisi vähempää kiinnostaa kiivetä pyramidin huipulle. Hänen isänsä käveli iloisesti perässä ja piteli päivänvarjoa pikku-prinsessansa pään yläpuolella varjon takaamiseksi. Mistä tällaista palvelua saa ? :D


Monta tuntia pyramidipaikassa kierreltyämme ja kaiken nähtyämme lähdimme ruokailemaan erääseen hotelliin. Seisovan pöydän antimista nautittuamme menimme uima-allasaluelle makoilemaan. Oli erittäin mukava hengailla siellä bikineissä maha pömpöttäen ja näytteän vähitnääkin siltä, että raskauden puolivälissä ollaan ! Päädyimme siis ottamaan aurinkoa vain selälle. :)


Päivä sai myös ikävän käännöksen, nimittäin kun ajoimme takaisin Pachucaan päin, näimme jotain aivan kamalaa.
Kaksi autoa olivat törmänneet, muttei mitenkään kovin voimakkaasti, sillä toisesta autosta oli vain ovi hiukan rutussa. Kadulla oli kuitenkin pariskunta, josta nainen huusi ja itki aivan sekopäisesti. Mies taas piteli epätoivoisesti sylissään liikkumatonta, pientä poikaa. Törmäys oli nähtävästi ollut sen verran voimakas, että poika, joka oli luultavasti ollut autossa ilman turvavyötä, oli lyönyt päänsä tai kolahtaut niin, että keuhkot olivat hajonneet ja kuollut äkillisesti. Olimme kaikki aivan järkyttyneitä tilanteesta. En ole koskaan ennen elämässäni nähnyt kuollutta ihmistä ja nyt kyseessä oli viellä pieni poika. Loppumatkan ajoimme hiljaisuuden vallitessa. Tunnelma oli aivan kamala.

En yhäkään voi olla miettimättä tapahtumaa. Sitä ajatellessani mietin, miten mielettömän tärkeää on käyttää turvavyötä. On aivan järkyttävää, että muun muassa tässä maassa lähes kukaan ei sitä käytä ja täällä kuitenkin ajokulttuuri on hiukan erilainen kuin esimerkiksi Suomessa. Miten pienen lapsen vanhemmat voivat olla niin ajattelemattomia, ettei takapnkillä olevalle lapselle laiteta turvavyötä ? Turvaistuimesta puhumattakaan. Todella surullista ajatella, että tällaisia ja pahempiakin kolareita tapahtuu tässä maassa päivittäin. Välillä itsekin olen hiukan peloissani, sillä vaikka omat kaverini tai host-vanhempani ajaisivatkin hyvin ja rauhallisesti, tiellä saattaa olla muita sekopäitä, jotka ajavat miten sattuu. Tämän takia pidän itse aina turvavyötä ja kehotan myös muita kiinnitämään sen.

En varmasti tule koskaan unohtamaan tätä tapahtumaa. Yritetään kuitenkin nyt miettiä hiukan iloisempia asioita. Ensi perjantaina minulla alkaa viikon loma, mutta suunnitelmat ovat viellä auki. Muutamia erilaisia vaihtoehtoja ollaan pohdittu, mutta mikään ei ole viellä varmaa. Niistä lisää siis myöhemmin.

Ainiin, olin eilen illalla katsomassa Meryl Streepin tähdittämän uuden elokuvan, The Doubt:in. Elokuva kertoi nunnista, pastoreista ja heidän pyörittämästään kirkkokoulusta, eikä ollut mitenkään tyyppiäni. Ihan hyvä se oli, mutta hiukan ehkä erikoinen ja pitkästyttävä. Olin myös todella väsynyt, joten elokuva, jossa pitää koko ajan olla hereillä ja miettiä paljon, ei ehkä ollut paras mahdollinen vaihtoehto.
Onko joku teistä nähnyt kyseisen leffan ? Mitä mieltä olitte ? Vai onko se viellä edes tullut Suomeen ? Mielestäni katsomisen arvoineni, sillä Meryl Streep rokkaa aina.


Nyt menen jotain lööbailemaan ja aion mennä tänään aikaisin nukkumaan. Huomenna taas uuden viikon pariin, toivottavasti se alkaa kaikilla mukavasti !!

4 kommenttia:

NellyHi kirjoitti...

Oi,kaipaan kesää yhä nemmän, kun kattelen sun kuvias. :D Oli tarkoituksena lähteä itsekin meksikoon vaihtoon ensi vuodeksi, mutta kotiväki laittoi kapuloita rattaisiin.. :P Meksiko on kuitenkin unelmamatkakohteiden listallani aika kärkipäässä ja nuo kuulut pyramidit haluan nähdä. :)

Itse en oo vielä tota elokuvaa, joka kulkee Suomessa nimellä Epäilys, muistaakseni. Se onS Suomen ensi-ilta oli jo kaks kuukautta sitten. Meryl Streep on vaan niin mahtava, että pitänee käydä tuokin katsastamassa.

Sandra kirjoitti...

Sääli kuulla, että sun vaihtovuosi peruuntu :( Toivottavasti pääset tänne kuitenkin viel joku päivä !!

Mulla ei ollu mitään hajua tosta leffasta, ennenku pääsin sinne teatterin penkkiin istumaan ja näin sen. Ja kyllä, ihan sama millanen leffa, jos siin on Rva Streep, se on luultavasti ihan tykki ! :)

-SL kirjoitti...

Tuollaisia, mutta paljon pienempiä pyramideja on myös Kanarialla ja Sisiliassa.
Kauhea se kolari :(
ja ajokulttuuri on täysin erilainen mitä etelämmäksi menee..

Sandra kirjoitti...

*~SL: Itse en oo käynyt Sisiliassa, enkä Canariallakaa oo tollasia nähnyt, mutta uskon, että saman tyyppisiä löytyy, nää kulttuurit kohtaa kumminki aika hyvin. Ja juu, se kolari sai mut ajattelemaan aika paljon. Ja järkyttymään :(