torstaina, toukokuuta 21, 2009

The Kid.

Moi ! Anteeksi, olen ollut viime aikoina hiukan laiska kirjoittelemaan tänne. Laiskuuden lisäksi syynä on myös ollut kiire ja se, etten ole tehnyt mitään kummaa, josta teille kirjoittaisin. Nyt kuitenkin taas hiukan kuvia Ruta Maya-reissulta ja loppuun joku ihme lapsuushaaste.. :)

Tänään on muuten todella hyvän brasilialaisen ystäväni, Pacon, läksiäiset, sillä hän lähtee Mexicosta 30. päivä takaisin kotiin.. Kamalaa, kun näitä läksiäisbileitä ja hyvästelyjä on nyt alkanut tulemaan. Jotenki pikkuhiljaa on pakko tajuta, että tämä vuosi alkaa todella olemaan ohi. :( Mutta nyt niihin kuviin !



Käytiin monissa erilaisissa marketeissa ja olen aivan hulluna niihin ! Ne paikat ovat tosi mageita ja siellä myydään kaikkea, mitä ikinä voikaan miettiä. Parhaita ovat kuitenkin kaikki hedelmä- ja vihannesosastot, hiukan eri tasoa kuin Suomessa jossain Siwassa.. 


Vierailimme myös vähintään kuudella erilaisella pyramidilla, jotka ovat tärkeä osa mexicolaista Maya-kulttuuria. Jos joku on nähnyt Tie Eldoradoon- animaatioelokuvan, niin nämä ovat juuri niitä pyramideja ja koko leffa on kyseisestä kulttuurista ja historiasta inspiroituen tehty. 


Erään hotellin siivojjalla on pakko olla hiukan rietas mieli, tai sitten se on vain minä.. Mutta miltä teidän mielestänne tämä pyyhe näyttää ?
 Pakko sano että lol.


Toisessa hotellisa saimme kuitenkin pyyhkiä itsemme pupuihin ! :)

Ja nyt siihen lapsuushaasteeseen :

1. Missä ja koska synnyit?
Kätilöopistolla 18. HELMIkuuta vuonna -91.

2. Onko sinulla sisaruksia?
On. Isoveli 22v ja pikkusisko 13v.

3. Olitko päivähoidossa vai kotihoidossa?
Viisi-vuotiaana menin päivähoitoon.

4. Oliko teillä lemmikkieläimiä?
Gerbiilejä (3) ja rottia (4). Kerran isoveli otti meille myös salaa hamsterin, joka tuhosi kaiken.

5. Muistatko aikaa, kun ei vielä ollut lapsilla turvaistuimia, vaan keikuttiin etupenkkien välissä tai tapeltiin sisarusten kanssa siitä, kuka saa istua edessä?
Oli kyllä turvaistuimet, mutta keikuttiin ja tapeltiin anyways. (Kerran isä pysäytti auton moottoritiellä ja pakotti minut ja veljeni ulos autosta, koska olimme riidelleet koko matkan. Isä ajoi autolla 30m eteenpäin ja pysähtyi. Juostiin veljen kanssa itkien autoon ja oltiin erittäin hiljaa loppumatka. :D)

6. Oliko sinulla mielilelua?
Oli sellainen kuminen, koiran purulelua muistuttava lepakko, jonka nimi oli Lälly. Se oli rakkain aarteeni. Myöhemmin myös pikkuinen Ariel-merenneito-figuuri, joka kerran katosi ja minun maailmani kaatui siihen. Veljeni kaveri kuitenkin löysi Arielin myöhemmin ja pojasta tuli suurin sankarini.

7. Mikä sinusta piti tulla isona?
Lentäjäksi olen halunnut niin pienestä, kun vaan muistan. Harmi, että on surkea näkö ja haave kaatui siihen :(

8. Olitko ns. näkymätön kiltti lapsi vai jokapaikan apina?
No aikalailla varmaan apina ja hiukan sellainen pomottaja, ainakin päiväkodissa.

9. Kuljitko pihoilla leikkimässä, kotiavain kaulassa roikkuen?
Kuljin pihoilla ja leikittiin kahden kaverini, Emman ja Elmerin kanssa kolmea hurjapäätä, jolloin hypittiin korkeilta kiviltä ja juostiin ruusupuskaien läpi.. Avainnauhakin oli joskus.

10. Nukuitko valot päällä?
Oli vaihe, jolloin väitin vanhemmilleni, että pelkään lähes kaikkea, mikä liittyy nukkumiseen, pimeää erityisesti. Siispä nukuin yli vuoden isoveljeni huoneen alasängyssä ja minulla oli yölamppu.

11. Lempilastenohjelmasi?
Salkkarit alkoivat -99 ja niitä tuijotin ihan siitä asti, eli pennusta lähtien. Sitä ennen Muumit ja ne kyllä voittavat edelleenkin aivan kaiken muun 6-0. Rakastan Muumeja !!

12. Muistatko ensimmäistä koulupäivääsi?
Muistan, että olin todella ylpeä tummansinisestä Jansport-repustani, sillä muiden ekaluokkalaisten reput olivat jotain Halinalle-luokkaa, yäks.

13. Keräilitkö jotain?
Tarroja ihan himona ! Pehmotarrat olivat parhaita. Sitten myös Gogoja ja Pokemonkortteja :D

14. Mikä oli lempiaineesi alaluokilla?
Varmastikin joku kuvis ja käsityöt.. Ja musiikki !! 

15. Olitko koulukiusattu tai -kiusaaja?
Aika lailla puolustin kiusattuja, vaikka pakko myöntää, että joskus saatoin sanoa ilkeitä asioita muille. En kuitenkaan todellakaan ollut mikään kiusaaja !

16. Mitä harrastit?
Teline- ja trampoliinivoimistelua, ratsastusta ja myöhemmin sitten tanssia. 

17. Ystäväsi?
Jyrki, Viivi,  Emma, Elmeri, Minttu, Adeliina, Onerva, Nina ja Jessica olivat varmaan ensimmäisiä kunnon ystäviäni, ikähaitarilta 3-7v.

18. Mieluisin muistosi jostain ensiluokkien tapahtumasta?
Se, kun
Juha Tapio oli kaksi vuotta luokanopettajani, tokalla ja kolmannella ! Ihanin opettaja, mitä voi toivoa <3

19. Minkälainen oli ensimmäinen opettajasi? 
Olisikohan hänen nimensä ollut Merja tai jotain siihen suuntaan. M:llä se ainakin alkoi ! Nuori, kokematon ja hiukan liian tiukkis ja tylsä... :/

20. Oliko vanhemmillasi tiukka kuri? 
Noh, eipä juuri.   

21. Miten perheesi lomaili?
Jossakin kaukana. Matkustimme tosi paljon vanhempieni ammattien ansiosta.

22. Lempiruokaasi natiaisena oli? 
Olen aina ollut todella kaikkiruokainen, eli varmasti jo vanhaisessa iässä olen ollut kaiken Seafoodin ystävä. 

23. Tupakoitiinko teillä vielä sisätiloissa? 
Ei ikinä sisällä, onneksi !

24. Mitä asioita pelkäsit? 
Läheisten kuolemaa välillä. Ja avaruutta hiukan, sen ajattelu sai, ja saa edelleenkin, pääni niin pyörälle.

25. Onko sinulla nykyään jo omia lapsia? 
No ei !! Ehkä joskus sitten.. Ehkä..

Tehkää kaikki tämä !! :)

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

mitkä ammatit vanhemmillasi sitten on?

Anonyymi kirjoitti...

Heh, vähän jännä miten susta saa niin erilaisen kuvan tän blogin välityksellä, kuin "oikeassa elämässä". Nimimerkki samassa koulussa kolme vuotta ;)

Reetta kirjoitti...

Heiii Sandra muru! mielettömän nostalgista oli lukea ton sun edellisen postauksen fiiliksistä, noita mielialanvaihteluita en varmaan unohda koskaan, pari viikkoo ennen lähtöö sitä sitten tekee mieli itkee koko ajan ja samalla ei voi olla nauramatta! Ihan uskomatonta että oot tulossa niin pian takasin, sunkin vuosi on menny törkeen nopeesti. Mut nyt nautit vikoista viikoista niiiin kybällä, suomessa sua odottaa toivon mukaan aurinkoiset säät ja suomen ihana kesä :)

Anonyymi kirjoitti...

Pakko lisätä äskeiseen, että meinasin ehdottomasti positiivisessa mielessä :) Hurjat mauste/vihannestiskit! Salakuljeta noita Suomeenkin! Hehe

t: se hurja anonyymi : D

Sandra kirjoitti...

Ano: Voit kysyä suoraan mun iskältä ja äiskältä :)

Ano: Jännä jutska, ois kiva tietää, että millä lailla erilaisen kuvan, kuin "oikeassa elämässä".. Ollaan siis selvästi oltu samalla yläasteella, ehkä olen voinut myös muuttua sen jälkeen..? Yläasteaika ei ole ehkä ihmisen paras vaihe elämässä, ainakaan omassani ei ole ollut..
Ja nyt käyn täällä kaikkia ihmisiä mielessäni läpi, että kuka sinä voisit olla !! :D

Reetta: Tiedän, että sä oot käynyt läpi ihan saman. Tää on vaan ihan kamalaa ja koko ajan mietin, että itkenkö vai nauranko vai mitä teen. Mutta pakko vaan yrittää nyt nauttia nää kolme vikaa viikkoa. Suomessa ois sit paree olla ihanat ilmat ku tuun takas, muuten suutun !! :D Pian nähdään <3

Hurja-ano:Kyllä mä täältä jotain chilejä raahaan mukanani !