keskiviikkona, joulukuuta 10, 2008

Teräviä kulmahampaita.

Epävirallinen leffa-arvostelu tähän väliin.


Kävin kavereiden kanssa katsomassa Twiligth-elokuva, joka siis kertoo vampyyreistä nykymaailmassa. Kirjaan perustuvan elokuvan tarina on siis lyhykäisyydessään tämä:
Lukiolaistyttö muuttaa äitinsä luota asumaan pienenpieneen kaupunkiin poliisi-isänsä luokse. Koulussa tyttö tapaa erikoiselta vaikuttavan, mutta komean pojan. Pojan erikoinen käytös kummastuttaa tyttöä. Myöhemmin poika rupeaa juttelemaan tytölle ja heidän välilleen kehittyy kiinteä ja tunteikas suhde. Myöhemmin myös selviää, että poika on ns. kasvissyöjä-vampyyri, mutta jostain kumman syystä ensimmäistä kertaa elämässään himoitsee myös ihmisverta tämän kyseisen tytön suonista. Asia ei kuitenkaan pelota tyttöä. Maailmassa on olemassa kahdenlaisia vampyyrejä: Lihansyöjät, jotka elävät ihmisverellä ja kasvisyöjät, jotka elävät eläinten verellä. Rakastunut poika osaa hillitä verenhimonsa, eikä satuta tyttöä millään tavalla. Pelkona on kuitenkin kaupungissa oleskelevat kolme ihmisverta himoitsevaa vampyyriä. Loppu onkin sitten selvitettävä itse elokuva katsomalla ;)

En ollut lukenut kyseistä kirjaa ennen leffan katselua, joka oli varmastikin hyvä asia. Ystäväni, joka on kirjan lukenut, sanoi, että elokuva oli surkea versio kirjasta. Mielestäni leffa oli kuitenkin hyvä. Ei mikään mieletön ja henkeäsalpaava elokuvaelämys, mutta hyvä elokuva. Häiritseviä (tai lähinnä silmään pistäviä) tekijöitä olivat liian epätodelliset erikoistehosteet, mutta kun vampyyreistä oli kuitenkin kyse, niin annan tuonkin anteeksi.

Elokuva tarjosi eirkoisella (ja kalpealla) tavalla silmäniloa, sillä miespuoliset vampyyrihenkilöt olivat hyvin komeita, niin lihan-kuin kasvissyöjätkin. Leffa sai myös ainakin minut innostumaan lukemaan kyseisen kirjan. Eli nyt hankin sen jostain käsiini, ehkä jopa espanjankielisenä, jos olen tarpeeks rohkea ;)

Että sellasta, suosittelen elokuvan katsomista, muttei kannata odottaa mitään sydämensykähdyksiä ! Onko kukaan nähnyt kyseistä elokuvaa tai lukenut kirjaa ? Kertokaa mielipiteitä :)

Ei kommentteja: