maanantaina, joulukuuta 01, 2008

Huvipuisto-hullu !

Yep, minä olen. Huvipuisto-hullu nimittäin. Pienestä pitäen (nyt kun olen siis jo niin iso..) olen rakastanut kaikkia vempaimia. Lintsi ja Särkänniemi olivat tälle pikku-likalle unelmien täyttymys, kunnes se pääsi ekan kerran Japaniin Disney Landiin 6-vuotiaana. Sen jälkeen ei ole mikään pelottanut (paitsi yhä edelleen lintsin kummitusjuna, josta on jäänyt traumoja), eikä myöskään riittänyt. Ja vielä nyt 17-vuotiaana sekoan, kun pääsen huvipuistoon. Juoksen laitteesta toiseen, niin kuin ne kaikki hurjapäiset, 10-vuotiaat pojat. Onko sillä niin väliä ? Kai saa tykätä tyttö muustakin kuin muodista, meikeistä ja pojista ? Minä ainakin tykkään !

Olen huiman, 17-vuotiaan elämäni aikana käynyt aika monessa huvipuistossa ympäri maailmaa. Japanissa ainakin kolmessa eri pään sekoitus-paikassa, Jenkeissä Disney Worldissa ja varmaan pienenä jossain muuallakin. Euroopassa on käyty Ruotsin Grönalundissa, Espanjassa vaikka missä tivoleissa ja Saksassa myös. Ranskassa on käyty pyörimässä Euro Disneyssä. Viimeinen uutuus huvipuistokokeiluni oli täällä Mexicossa, toissapäivänä Mexico Cityn Six Flags. Paikka on Bugs Bunnyn ja muiden hehmojen täydentämä perus huvipuisto, MUTTA siellä oli muutama niin siisti laite että tämä tyttö innostu ja paljon !


Eniten tykkäsin laitteesta nimeltä Superman. Se oli aivan mielettömän suuuuri ja pitkä vuoristorata. Yleensä vuoristoratojen ongelma on aina se, että ne ovat joko tylsiä tai sitten liian lyhyitä. Tässä laitteessa ei ollut mitään moitittavaa kummallakaan saralla. Heti alkuun pienet kieputukset, sitten nousu toooodea korkealle, josta mieletön lasku ja lisää ja lisää ja lisääää kieputusta. Muutaman kerran jälkeen maisemiakin ehti jo katsella ja upealtahan se näytti. Koko Mexico City näkyi, kun jo valmiiksi kukkulalla olevassa vuoristoradassa oltiin korkeimmalla kohdalla. Illalla, kun kaupungin valot olivat syttyneet, näku oli vielä henkeä salpaavampi. Wau !



Tosta näkee hiukan, että minkämoinen härveli se oli.. (Klikkaapas, niin näkyy isompana !)



Toinen hyvä laite oli Batman (jep, mä tykkään supersankareista!). Se, joka on käynyt Särkänniemessä, tietää minkälainen on Tornado. Batman oli saman tyyppinen, monta kertaa vaan pitempi, vauhdikkaampi, hurjempi ja kaikin puolin parempi. Tässä kuva siitäkin.


Mainio oi myös perus vapaapudotus hommeli "Three towers". Korkeatkaan paikat ei pelota mua, eikä vielä silloinkaan, kun sieltä tiputaan alas täydellä vauhdilla. Se tunne on aivan sikamakee ! Tuolta ylhäältä oli myös aika mukavat näkymät, kun koko huvipuisto on muutenkin jo rakennettu kukkulalle..


About 10 tuntia tuli pyörittyä laitteissa. Voitte kuvitela, miten onnellinen olin ! On se jännä, että henkeä salpaava vauhti ja pienehkö pelko saa ihmisen veren kohisemaan suonissa ja pään sekaisin. Tai ainakin minut !
Onko täällä ketään muita huvipuistofaneja ? Ja missä päin olette sellaisissa vierailleet ? Toivon, etten ole yksin tämän hulluuteni kanssa..

Ei kommentteja: