sunnuntaina, joulukuuta 21, 2008

Erilaisia jouluja.


Olen elämäni aikana viettänyt jouluja monissa eri paikoissa. Suurimman osan koti-Suomessa, mutta myös Thaimaassa ja USA:ssa. Ajattelin tehdä postauksen erilaisista jouluistani, sillä niitä on kiva muistella ja myös siksi, että tästä joulusta tulee varmastikin se kaikkein erilaisin..


Ensimmäinen jouluni, jonka muistan tarkasti on ehkä pikkusiskoni ensimmäinen joulu -96. Jotain muistoja on tätä ennenkin, mutta tämän kyseisen joulun muistan eritarkasti siksi, että olin älyttömän kateellinen alle vuoden vanhan siskoni lahjoille. Lahjat olivat todellakin tarkoitettu aivan pienille vauvoille, mutta silti ne (ja niiden valtava määrä) saivat savun nousemaan tämän viisi-vuotiaan tytön korvista. Näin jälkeenpäin ajateltuna erittäin naurettava juttu, sillä lelut olivat tyyppiä pallo, nalle ja Molla-Maija, kun taas omista paketeistani paljastui lukuisia Barbeja. No, kateuden kohteet kullakin.


Monet joulut on vietetty suvun kesken joko meidän kotonamme, isovanhemmillamme tai tädin ja serkun luona.. Nämä joulut ovat olleet hyvin perinteisiä ja rauhallisia. Vietetty aikaa perheen kanssa, syöty ihania ruokia ja paaljon suklaata joululaulujen soidessa. Lahjoja on jakanut joko lapset tai aikaisempina vuosina myös Joulupukki, silloin kun kaikki lapset olivat vielä vähän pienempiä ja se oli iso juttu. Nyt minulla on taas pieniä serkkuja, niin ehkä Joulupukki alkaa taas kyläilemään heidän ilokseen.


Vuonna -04 (kai?) vietimme joulun New Yorkissa. Veljeni oli silloin vaihdossa Virginiassa ja koska hänen host-perheensä oli juutalaisperhe, eivät he viettäneet joulua. Veljeni matkusti luoksemme NYC:iin ja vietimme siellä mukavan, ei-suomalaisen joulun. Lahjoja oli vähän, mutta shoppailua sitäkin enemmän, niinkuin siinä kaupungissa kuuluukin.. Muistan, miten ihana oli nähdä veljeäni kuukausien jälkeen. Itse olen samassa tilanteessa nyt, harmi vain, ilman perhettäni..


Myös Thaimaan pääkaupungissa, Bangkokissa olen viettänyt monta joulua. Itseasiassa, nyt kun mietin, niin varhaisimmat joulumuistoni taitavatkin olla juuri Bangkokista, sillä muistan, että pikkusiskoni ei ollut viellä syntynyt, kun olimme ensimmäiset joulumme sielä. Monet suomalaiset varmasti ajattelevat, että joulun kuuluu olla perinteikäs, luminen ja glögintuoksuinen. Itse kuitenkin pidän myös ulkomailla vietetyistä jouluista. Tärkeintä mielestäni on perheen kanssa yhdessäolo.


Tänä jouluna kaikki onkin sitten toisin. Joulu ulkomailla, kaukana Suomesta ja omasta perheestäni (joka muuten on siellä Thaimaassa..). Yhdessä oloa host-perheeni kanssa. Joulu on usein vaikeaa aikaa vaihto-oppilaille. Monet ovat sanoneet, että se on vuoden kamalimpia hetkiä. Jännittää vähän, millainen omasta joulustani tulee.. Itkenkö koko juhlapyhän vai kestänkö sen ihan hyvin ? Ei voi tietää ja kohtahan se nähdään..

Millaisia jouluja te vietätte ? Missä ja kenen kanssa ? Kertokaahan :) Ja pitäkää peukkuja mulle, ettei mun joulu olis ihan pelkkiä kyyneleitä ja ikävöintiä.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Olen varma että sun joulusta tulee ikimuistoinen : ) oot kasvanu ihmisenä siellä niin hurjan paljon, että osaat ihan varmasti arvostaa sitä joulua ja löytää sen hyvät ja erilaiset puolet, vaikka ikäväkin voi tulla käymään hetkeks! Me ollaan nyt tääl espanjas, ihan kiva sää, eilen vietin koko päivän uima-altaan reunal. huomen on sit joulu-aatto ja vietetään silleen et mennään päivällä syömään isomegajätti lounas rannalle ja illal avataan vähän joululahjoja ja syödään lohileipiä. ei sen kummempaa : ) hyvää joulua kulta, vieläkin hirveeeee ikävä sua!