keskiviikkona, joulukuuta 10, 2008

Askartelua.

Saimme tehtäväksemme valmistaa omat Piñatat (jos et tiedä mikä se on niin googleta) erästä mexicolaista pikkujoulujuhlaa varten. Päätimme ruveta väsäämään niitä yhdessä saksalaisen kaverini Charlotten kanssa. Emme kuitenkaan halunneet tehdä aivan tavallisia ja perinteisiä piñatoja, joten laitoimme luvouutemme mukaan ja ideoimme suomalaisen- ja Saksalaisen Piñatan.
Charlotte halusi tehdä jotain olueeseen liittyvää, minä taas halusin piñatastani joulupukin muotoisen.

Näin Valmistat Mexicolais-Suomalaisen/Saksalaisen Piñatan- Kurssi alkaa nyt:

Aluksi tarvitset ohuehkon saviruukun (erimallisin piñatoihin käy myös esim pahvilaatikko, rautalankakehikkö, ilmapallo etc...), vedestä ja jauhoista valmistettua liisteriä ja sanomalehteä. Muista varata tekemiseen paljon aikaa, nämä eivät nimittäin aivan hetkessä valmistu..


Kiinnitä lehtipalasia ruukkuihin liisterin avulla. Joulupukkia alettiin muovata ja sen kasvot, kädet ja jalat valmistettiin paperimöhkäleistä. Oluttuoppi piti muovata kartongista ruukun ympärille.





Paperi kerroksia pitää laittaa paljon, jotta saat piñatan muodon kunnolla esiin. Kun ukkeli, tai mikä nyt onkaan,alkaa näyttää oikealta, anna sen kuivua. Kuivumista nopeuttaa esimerkiksi auringonvalo tai sitten ihan vaan hiustenkuivaajalla suhimaan.
Kuivuneeseen, puolivalmiiseen piñataan aletaan laittaa ulkokuorta. Joulupukki-piñataan käytettiin punaista, valkoista ja mustaa silkkipaperia. Parraksi jotain pumpulia. Naaman ihoon käytin vaan jotain ihme väriä.. Pukin vaatteet ovat hapsuiset, koska oikeat ja alkuperäiset piñatat ovat aina täynnä hapsuja ja muuta sälää.. Saatiin näihinkin vähän jotain mexicolaista ilmettä. :)


Oluttuoppi kuorrutettiin kultapaperilla, siihen printattiin saksalainen olutlogo ja sen "vaahto" loihdittiin samasta pumpulista, kuin pukin parta.


Loppusilaukset ja TADAAA Joulupukki- ja oluttuoppi piñatat ovat valmiit ! Lisäsimme vielä molempiin hapsulliset liput, jotta varmasti selviää, mistä maista on kyse. Pukilta puuttuu vielä lakki, jotta karkit ja muut sälät saadaan tungettua sisään.


Aika sympaattisen näkönen tosta pukista tuli ja tuoppikin on hauska. Kysykää jos kysyttävää. Musta tulee vielä tän vuoden aikana oikee piñatanteon maisteri ! Aika surullista, että noi sitte lopuksi paiskotaan pesismailalla rikki, jotta karkit saadaan sisältä ulos.. Mutta aina voi tehdä uusia ! Heissuli vaan !

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihana nappisilmä joulupukki <3 oot niin taitava ja näppärä askartelija : )

Jasmiina kirjoitti...

haha. toi joulupukki on ihana :D

Sandra kirjoitti...

Hahah näppärä askartelija, oikee käsityäläinen vois sanoo :D Pyhpah, en oikeesti oo, plajetteja osaan ehkä liimata, en muuta :D Mut mustki toi pukki on aika hauska, et kiitos <3